Narijskasten

Wij bouwen elke narijskast op de door u gewenste maat. Wanden en dak worden vervaardigd uit geïsoleerde panelen. Hierdoor realiseren wij voor u een optimale temperatuur beheersing en een laag energie verbruik. De gebruikte panelen met een dikte van 50 mm. zijn leverbaar in standaard foodsafe wit of in RVS 304. Hierbij heeft u de keuze uit draai- of schuifdeuren. De deuren en kozijnen zijn van robuuste en duurzame aluminium profielen gemaakt. De wanden worden voorzien van RVS stootbumpers tegen beschadigingen en voor het geleiden van de ovenwagens in de narijskast.

Narijskasten algemeen

Narijskast klima

De Klima 9003 wordt standaard op het dak van uw bestaande narijskast geplaatst. In een volledig RVS omkasting worden de circulatie, bevochtiging en verwarming gecombineerd. Boven, in het plafond, van de narijskast worden een of twee aluminium roosters geplaatst. Door middel van kunststof lucht-slangen wordt er aan de voorzijde lucht uit de narijskast aangezogen. Deze aangezogen lucht wordt in de klimakast verwarmd en bevochtigt en aan de achterzijde, d.m.v. RVS lucht kokers onderin de narijskast terug geblazen. Een of twee krachtige ventilatoren bieden door hun centrifugaal werking een hoge lucht verplaatsing.

Narijskast klima 2013, Digitale bediening 9002-9003

Bollenkast klima type 9002

Een volautomatische klimaat regeling d.m.v. een indirect circulatie-systeem waarbij de lucht wordt aangezogen aan de luifelzijde van Uw bollenkast. De lucht wordt via kunststof kanalen aangezogen met 2 krachtige ventilatoren en in een RVS klimaat-kast behandeld (verwarmd en bevochtigd) en vervolgens aan de onderzijde weer terug in de bollenkast geblazen. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige klimaat boven en onderin de bollenkast. De verwarming van de kast is elektrisch (4,5 KW) en de bevochtiging d.m.v. een elektronisch gestuurde stoomketel (8-15 kg/h), zodat Uw bollenkast snel op de juiste temperatuur en lucht-vochtigheid wordt gebracht. Tevens is de klima voorzien van een maximaal hygrostaat welke bij een te hoge luchtvochtigheid automatisch de bestaande of nieuw te leveren uitblaas ventilator inschakelt die de vochtige lucht de kast uitblaast. Hierdoor wordt het “plakken” van de deegstukken in de netjes voorkomen..

Bollenkast klima, Digitale bediening 9002-9003

Platenrijskast

De Gerben Hekman Bakkerijtechniek platenrijskast is geschikt voor 16 bakplaten van het formaat 60 x 80 cm. Deze kast is volledig geïsoleerd en realiseert daarmee een laag energieverbruik. Er wordt gebruik gemaakt van een volautomatische klimaat regeling met als optie een digitale uitlezing welke is voorzien van een WD-verlichting. Deur is voorzien van veiligheid glas en is naar keuze links- of rechts scharnier. Door gebruik van 2 bok- en 2 zwenkwielen (met rem) is de kast in zijn geheel verrijdbaar op en biedt daarmee een extra stukje flexibiliteit. De vochtigheid-graad is instelbaar van 0 -95 % en de temperatuur van 0 – 32ºC.

Platennarijskast

Klima 7001

De Klima 7001 is een volautomatische klimaatregeling met manuele bediening. 2 stuks dubbele ventilatoren zorgen voor een rustige en bijzonder gelijkmatige deegrijs. Elektrische verwarming (1,5Kw) en een RVS vocht verdampbak (3Kw) zorgen voor een optimale temperatuur en lucht vochtigheid. De Klima 7001 wordt standaard achter in de narijskast geplaatst. De klima 7001 biedt U vele voordelen waaronder: Optimale circulatie en een gelijkmatige deegrijs en daardoor een beter en constanter product, een bevochtiger met grote capaciteit voorkomt dat de deegstukken uitdrogen en er zich korstvorming gaat voordoen.

Klima 7001

Elektronische stoomketel

De elektronische stoomketel is leverbaar in 2 capaciteiten; 8 & 15 kg/h stoom. Stoomlucht wordt gemakkelijk door de lucht opgenomen en is steriel. De ketel is compact gebouwd in een rvs omkasting en wordt buiten de narijskast geplaatst.

Electronische stoomketel

Digitale bediening

Klima 9002 digitale bediening
Speciaal voor Bollenkasten. Met aan/uit schakelaar en extra schakelaar voor afblaas ventilator.

 

Klima 9003 digitale bediening
Speciaal voor Narijskasten. Met aan/uit schakelaar en extra schakelaar voor rijskast verlichting.

Digitale-bediening-9002-9003